recept: Anyushka zöldségleveskéje, Kifőzde
Anyushka zöldségleveskéje
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

25 dkg gomba,
25 dkg brokkoli,
25 dkg karfiol,
2 sárgarépa,
1 kis fej vöröshagyma,
1 marék kis kagylótészta,
só, zsír, pirospaprika, petrezselyemzöld




A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg és vágd fel kedved szerinti alakra, pl. a gombát kisebb cikkekre, a sárgarépát karikára, a brokkolit és karfiolt szedd szét rózsákra, a petrezselmet vágd nagyon-nagyon apróra.

Egy diónyi zsíron pirítsd meg az apróra vágott hagymát. tedd rá a répát és csipetnyi sóval párold 2-3 percig. Ezután tedd rá a gombát, forgasd meg jól, húzd le a tűzről és szórd meg egy kiskanál pirospaprikával. Keverd el jól, add hozzá a karfiolt és öntsd fel egy liter vízzel. Adj hozzá egy kiskanál sót, kóstold meg és ízesítsd, ha még szükséges.

Forrald fel, és lefedve, kislángon, csendesen főzd 15 percig, aztán tedd bele a brokkolit és és a kagylótésztát, és főzd addig, míg a tészta megpuhul. Ha már elzártad alatta a gázt, add hozzá a petrezselyemzöldet is. Pihentesd egy óra hosszát, mielőtt tálalod.

Nincs rá jobb kifejezés, ez egy kedves leves; lágy, üde, finom ízei elbájolnak.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: retro zöldségleves
 Franci zöldségleves
 Mamma Valéria
 káposztaleves Franci módra
 zöldborsóleves anyós módra

Forrás: Anyushka ötlete volt.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2012.10.05. Utoljára frissítve: 2012.10.05.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 19:35:10 - 1.41)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez